Szaktanácsadás

A biztosításokat azért kötik Megbízóink, hogy a cégük eredményes működését veszélyeztető kockázatok ellen hatékonyan védekezzenek, a kockázatokat gazdaságos módon hárítsák át a kockázatot vállaló biztosítókra.

Elsődleges feladatunk, hogy a Megbízó bizalmát elnyerve alaposan megismerjük cégét, annak működését, esetleges problémáit, felhívjuk a Megbízónk figyelmét a lehetséges kockázatokra. Ugyanez vonatkozik a Megbízó cégével kapcsolatos jövőbeni tervekre: fejlesztésekre, átalakításokra, beruházásokra vagy akár új üzletágakra, ahol a preventív tanácsadás, kockázatelemzés, a biztosítható vagy éppen nem biztosítható kockázatok ismertetése nagymértékben befolyásolhatja az üzleti terveket is.

A biztosítási szerződések nem mindentudóak. Őszintén, azonnal és kertelés nélkül tájékoztatjuk a Megbízót arról is, ha egy általa biztosítani kívánt kockázat elhelyezésére a biztosítási piacon nincs lehetőség. Természetesen a kockázat elhelyezésére törekednünk kell, de előfordulhat hogy csak  drágán lehetséges az adott kockázat biztosítása - ebben az esetben a Megbízó dolga és joga eldönteni hogy milyen áron valósítja meg elképzelését a kockázat csökkentésére vonatkozóan.

A mi feladatunk, hogy döntési kényszerből az optimális döntési pozícióba emeljük a Megbízót.

Döntéselőkészítő munkánk révén, annak eredményeként a Megbízó tisztában van a működési kockázataival, a biztosítóra áthárított kockázatokkal és azokkal a fennmaradó, nem biztosított kockázatokkal, amelyekkel együtt kell élnie – ha azonban ismeri ezeket, fel is tud készülni ezek kezelésére.

A biztosítási piacon egymás után jelennek meg új biztosítók új szolgáltatásokkal és új módozatokkal, azonban a biztosítók ajánlatai között még azonos módozatok esetén is jelentős díj- és tartalmi különbségek vannak. Ezek közül választani - megfelelő szakmai ismeretek nélkül – nehéz, elég csak a feltételek apróbetűs részeire gondolni. Ebben nyújt szakmai segítséget irodánk tanácsadóként.

Fentieken túl készséggel vállaljuk hogy Megbízóink szerződéses kötelezettségeiből adódó kockázatokat feltárjuk, összevetjük a meglévő biztosítási rendszer nyújtotta fedezetekkel és a szükséges módosításokra felhívjuk a figyelmet. Az ilyen jellegű szolgáltatásainkat különösen projektszerződések tervezési, ajánlattételi vagy kiírás előtti szakaszában veszik igénybe Megbízóink. Természetesen megfelelő titoktartási nyilatkozattal dolgozunk, a szerződések véleményezését nevek és összegek ismerete nélkül is elvégezzük.

További információra van szüksége?
Segítünk a problémáján. Adja meg a telefonszámát és visszahívjuk!
Ugrás az oldal tetejére